Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 450 hotell att välja mellan i Prag. Prisgaranti!

Café Slavia

Café Slavia, eller Kavárna Slávia som är det tjeckiska namnet, är ett av stadens mest välkända caféer. Här har serverats kaffe, mat och bakverk sedan 1884 och under åren har flera tjeckiska författare, skådespelare och politiker ( bland annat så har den förra presidenten Vaclav Havel varit stammis här).

Tiderna förändras dock, och numera är Café Slavia snarare ett relativt dyrt tillhåll för turister - det kan dock vara värt ett besök ändå!

Fotograf: -, licens: Public domain

Målningen ovan, "Absintdrinkaren", är signerad av den tjeckiska konstnären Viktor Oliva (1861-1928) och finns att beskåda i lokalen.

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: petroskala1

Foto: Premysl

Foto: KWO Tsoumenis

Foto: Rafl

Fotograf: http://fr.wikipedia.org/wiki/Utilisateur:Gr3mi, licens: GNU Free Documentation License, Version 1.2


Prisnivå och annan information

Priserna är generellt lägre eller betydligt lägre än i Sverige. En Big Mac kostar t.ex. ca 25 kr i Tjeckien jämfört med ca 45 kr i Sverige. Ännu större prisskillnad är det på tjeckisk öl.

Restauranger har ofta öppet till efter midnatt. Dagens lunch som vi har i Sverige, där en eller flera måltider serveras billigare under lunchen, förekommer sällan.

De flesta caféer och restauranger accepterar vanliga kontokort så som Master Card och VISA.


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!