Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 450 hotell att välja mellan i Prag. Prisgaranti!

Flyg till Prag

Utbudet av avgångar från Sverige till Prag är stort då flera flygbolag flyger direkt flera gånger i veckan. Är man ute i god tid går det att hitta flygbiljetter till mycket bra priser.

Reguljärflyg och lågprisflygbolag

Fotograf: Pavel Kobersky, licens: Attribution ShareAlike 2.5Från Arlanda och Kastrup (Köpenhamn) flyger både SAS och tjeckiska CZA Chech Airlines flera gånger i veckan. Biljetter finns från ca 1400 kr t/r om man bokar i god tid. Ännu billigare blir det om man flyger med Norwegian från Arlanda, med kampanjpriser från några hundralappar. Med lågprisflyg tillkommer dock extra avgifter för bagage med mera. Kontrollera dessa avgifter innan du bokar!

Det går förstås att flyga till Prag med andra flygbolag också, men då krävs minst en mellanlandning. Lufthansa kan vara värt att ta en titt på, då de ibland har erbjudanden med priser från ca 1700 kr t/r.

Restid från Stockholm till Prag är 2-2,5 timmar om man flyger direkt, från Danmark och södra Sverige är restiden ca 45 minuter kortare. Med mellanlandning i centrala Europa tar resan oftast minst en timme längre.

Det lönar sig att jämföra priser med olika resebyråer och även direkt hos flygbolagen. Det är inte alltid lågprisflyg dyker upp när du jämför priser. Som alltid har du större chans att hitta billiga flygbiljetter om du är ute i god tid - gärna ett par månader i förväg!


Fotograf:  http://commons.wikimedia.org/wiki/User:Chosovi, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5


Charter

Det finns i dagsläget inga charterresor från Sverige till Prag eller andra delar av Tjeckien.

Ruzyne Airport

Prags flygplats hetter Ruzyne Airport och ligger ca 15 km från stadskärnan. Flygplatsen har blivit utnämnd till bästa flygplats i central- och östeuropa både 2005 och 2007. Alla flyg från Schengen-länder (vilket inkluderar Sverige och Danmark) ankommer till, och avgår från, Terminal 2 som öppnade 2006.

Snabbast till centrala Prag går det med bussen Airport Express. Den går från Terminal 1 och 2 till järnvägsstationen på 30 minuter, pris ca 20 kr. För ungefär halva priset går det att åka med ett par lokala busslinjer och sen byta till tunnelbana eller spårvagn in mot stadskärnan.

Var försiktig om du väljer att åka taxi och gör upp om priset i förväg. De flesta taxibolag har erbjuder priser på ca 600 Kc (ca 250 kr) till och från flygplatsen men enskilda taxiförare kan försöka lura dig.


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!