Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 450 hotell att välja mellan i Prag. Prisgaranti!

Väder och klimat

Klimatet i Prag påminner om det på våra breddgrader, men normalt sett är temperaturerna något högre på sommaren och något lägre på vintern jämfört med här.

En året runt-destination – nästan

Prag kan besökas året runt, men vackrast och skönast är det på våren och sommaren. Våren kommer relativt tidigt, vissa år kan medeltemperaturen under dygnet nå upp mot 20 grader redan i slutet av april.

Detta är förstås klart behagligare än de minusgrader och den snö som präglar Prag under vintern.

Grafen ovan visar dygnsmedeltemperaturen i Prag under de senaste 15 åren (fet linje), med lägsta och högsta temperaturen markerade med tunnare linjer.


Fotograf:  http://commons.wikimedia.org/wiki/User:Chosovi, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5


Sommaren i Prag vs Stockholm

Det är normalt sett varmare i Prag än i Stockholm, men antalet soltimmar är dock färre. i juni och juli har Prag omkring 7 soltimmar per dygn men Stockholm har närmare 10 timmar under samma period.

Under maj-augusti kommer den största nederbörden - 60-80 millimeter per månad är normalt. Detta kan jämföras med 50-70 millimeter i Stockholm. Paraply kan vara bra att ha med alltså, men egentligen är skillnaden inte så stor mot en vanlig svensk sommar!


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!