Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 450 hotell att välja mellan i Prag. Prisgaranti!

Se mer av Tjeckien

Tjeckien har mer att erbjuda än Prag, och för den som vill se mer av landet är det enkelt att ta sig runt. Landet har en väl utvecklad infrastruktur med tåg och vägar. Att ta sig runt med tåg är ett billigt och bekvämt sätt att se mer av landet. Flera stora biluthyrningsfirmor finns också i landet.

Vandringsleder

Tjeckien har helt otroliga vandringsleder och vackra platser att besöka. Det finns höga berg, djupa dalar och otroligt vackra sjöar. Landsbygden är på många ställen orörd, med rikt djurliv och en väderbiten skönhet som är svår att hitta någon annanstans. De flesta bra vandringsleder är utmärkta med olika skyltningar, och det finns bra kartor att köpa. Fråga runt på en turistbyrå!


Fotograf:  http://commons.wikimedia.org/wiki/User:Chosovi, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5


Staden Olomouc

Detta är staden för dig som vill se historiska byggnader, vackra gator och träffa spännande människor. Olomouc är en universitetsstad med ungefär 100,000 invånare. Olomouc har det näst största historiska centrat i Tjeckien, näst efter Prag. Vill man uppleva historia utan att behöva åka till en gigantisk världsstad och trängas med tusentals andra turister så är detta perfekt.

Vid stora torget i Olomouc finns bland annat rådhuset, en vacker byggnad i renässansstil, och Den Heliga Treenighetens Pelare, en pelare i barock stil byggdes på tidigt 1700-tal och heligförklarades år 1754 av kejsarinnan Marie Theresa. Pelaren, som är 35 meter hög, dominerar hela torget och har gjort så sedan den byggdes.

Fler städer

Andra större städer i Tjeckien är Brno, Ostrava, Ceský Krumlov, Kutná Hora, Karlovy Vary, Pilsen och Telc. Av dessa är Kutná Hora speciellt sevärd, och staden finns med på UNESCO:s världsarvslista.


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!