Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 450 hotell att välja mellan i Prag. Prisgaranti!

Karluv most (Karlsbron)

Fotograf: Maciej Dembiniok, licens: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 UnportedKarlsbron är föromdligen Prags mest kända symbol. Bron är 520 meter lång och omåttligt populär bland författare av spionromaner, turister, och gatuförsäljare. Som tur är så är bron avstängd för biltrafik.

Kejsaren Karl IV tog initiativ till att bygga bron år 1357 efter att en tidigare bro förstörts av en översvämning, och bron är även uppkallad efter honom. Under 1700- och 1800-talen sattes 30 helgonstatyer upp på brons räcken. Under sommarhalvåret är försvarstornen på båda sidorna av bron öppna för allmänheten.

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: TETA GAGA

Foto: john6668

Foto: © Douglas MacGregor

Fotograf: http://fr.wikipedia.org/wiki/Utilisateur:Gr3mi, licens: GNU Free Documentation License, Version 1.2


Ta det försiktigt – några turisttips

Prag är en relativt lugn och säker stad som är välbesökt av turister. Brottslighet finns, och du bör speciellt ta det försiktigt och vara uppmärksam på ficktjuvar i större folksamlingar. Var också försiktig med värdesaker och undvik att vara ute ensam när det är mörkt.


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!