Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 450 hotell att välja mellan i Prag. Prisgaranti!

Na Prikope

En av Prags mest kända shopping- och gågator heter Na Prikope. Gatan har snudd på samma kultstatus som Carnaby Street i London och löper där den gamla stadsmuren och vallgraven i Prag en gång i tiden låg. Efter att ha legat i ruiner under kommunisttiden har Na Prikope nu åter rest sig som en Fågel Fenix ur askan och bokstavligt talat väckts till liv igen.

Na Prikope börjar längst ner på Vaclavtorget och erbjuder Prags absolut bästa shopping. Här hittar du både inhemska och internationella märken samt varuhus av alla de slag. Na Prikope kantas på ömse sidor av olika märkesbutiker och större affärskomplex med stora namn och välkända varumärken i stil med Lacoste, H&M, Marks & Spencer och ett flertal tjeckiska modevaruhus.

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: SteveT

Foto: Daniel Meyer

Foto: jose luis hidalgo

Foto: FranciscoGC

Fotograf: http://fr.wikipedia.org/wiki/Utilisateur:Gr3mi, licens: GNU Free Documentation License, Version 1.2


Prisnivå och annan information

Priserna är generellt lägre eller betydligt lägre än i Sverige. En Big Mac kostar t.ex. ca 25 kr i Tjeckien jämfört med ca 45 kr i Sverige.

Butiker har normalt öppet kl 9-18 på vardagar, och kl 9-13 på lördagar. Det är vanligt att mindre butiker har stängt på söndagar. Många shoppingcentra och större butiker har dock generösare öppettider och söndagsöppet.

De flesta större butiker, och många mindre, accepterar vanliga kontokort så som Master Card och VISA.


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!