Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 450 hotell att välja mellan i Prag. Prisgaranti!

Pražský hrad (Pragborgen)

Slottsområdet är ett stort område (ca 550 x 120 meter) inte långt från centrala Prag. Här finns mycket att upptäcka, och det är också ett av de populäraste besöksmålen i staden. Området har varit med om invasioner, bränder och förfall, och varit boplats åt kejsare, kungar och presidenter. De äldsta byggnaderna uppfördes under 800-talet men numera finns här byggnader från alla senare epoker.

Bland de största sevärdheterna är S:t Vituskatedralen och kungapalatset med den kungliga trädgården, men det finns även många kyrkor och gallerier att titta på. Slottet har öppet hela året. Vissa byggnader har inträdesavgift, men det finns många som kan besökas utan kostnad. Det finns också en mängd guidade turer att välja på, de flesta specialiserade på någon del av området.

Fotograf: Stefan Bauer, licens: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: Daniel Meyer

Foto: Vladymyr Bysov

Foto: © alfredschaffer

Fotograf: http://fr.wikipedia.org/wiki/Utilisateur:Gr3mi, licens: GNU Free Documentation License, Version 1.2


Ta det försiktigt – några turisttips

Prag är en relativt lugn och säker stad som är välbesökt av turister. Brottslighet finns, och du bör speciellt ta det försiktigt och vara uppmärksam på ficktjuvar i större folksamlingar. Var också försiktig med värdesaker och undvik att vara ute ensam när det är mörkt.


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!