Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 450 hotell att välja mellan i Prag. Prisgaranti!

U Fleku

Fotograf: Patrick-Emil Zörner, licens: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 GermanyU Fleku är Prags mest berömda ölhall, och den har hängt med ända sedan 1499. Ölhallen består egentligen av ett antal rum av varierande storlek och utseende och en gård med utomhusservering. Totalt finns över 1000 sittplatser, så trots att det är ett populärt besöksmål får man oftast plats utan att behöva vänta speciellt länge. Det går förstås bra att beställa in traditionell tjeckisk mat till sin öl också! På kvällarna ingår underhållning i form av bland annat kabaréer och livemusik.

I källaren finns ett mikrobryggeri som brygger ett populärt mörkt öl, Flekovkse 14, som bara säljs på U Fleku. Bryggeriet har öppet för studiebesök, så passa på att lära dig mer om ölbryggandets ädla konst när du ändå är där. Det går bra att besöka bryggeriet och det anordnas även guidade visningar. Ett bra tips för alla ölintresserade!

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: millotaurus

Foto: Paul Raven

Foto: sbb66

Fotograf: http://fr.wikipedia.org/wiki/Utilisateur:Gr3mi, licens: GNU Free Documentation License, Version 1.2


Ta det försiktigt – några turisttips

Prag är en relativt lugn och säker stad som är välbesökt av turister. Brottslighet finns, och du bör speciellt ta det försiktigt och vara uppmärksam på ficktjuvar i större folksamlingar. Var också försiktig med värdesaker och undvik att vara ute ensam när det är mörkt.


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!