Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 450 hotell att välja mellan i Prag. Prisgaranti!

Vyšehrad

Fotograf: Miaow Miaow, licens: Public DomainVyšehrad är en höjd i centrala Prag som började bebyggas runt 900-talet, och kan anses vara en av stadens födelseplatser. Under 1000-talet befästes kullen för första gången, och sedan har byggnader både byggts och förfallit i omgångar. Här finns bland annat Laurentiuskyrkan och S:t Martins rotunda, Prags äldsta byggnad.

Här finns också et slott som Karl IV lät uppföra under 1300-talet, och slottskomplexet är numera öppet för allmänheten. Här finns också en kyrkogård där över 600 berömda tjecker ligger begravda.

Passa på och njut av utsikten över Moldaudalen när du är här.

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: gmg61

Foto: Francesco Villa

Foto: Sergey Ashmarin

Fotograf: http://fr.wikipedia.org/wiki/Utilisateur:Gr3mi, licens: GNU Free Documentation License, Version 1.2


Ta det försiktigt – några turisttips

Prag är en relativt lugn och säker stad som är välbesökt av turister. Brottslighet finns, och du bör speciellt ta det försiktigt och vara uppmärksam på ficktjuvar i större folksamlingar. Var också försiktig med värdesaker och undvik att vara ute ensam när det är mörkt.


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!